Voor- en nadelen van elektrisch verstelbare boxsprings

Elektrisch bed biedt diverse voordelen, zoals gebruiksgemak en slaapcomfort. In deze blog lees je over de belangrijkste voordelen van een elektrische boxspring.

Goed voor het lichaam 

Het is essentieel om te onthouden dat iedereen een uniek lichaam heeft met zijn of haar eigen voorkeuren. Terwijl sommigen liever op een plat en stevig matras liggen, geven anderen de voorkeur aan een zacht matras. Met een elektrisch verstelbare boxspring, zoals de Memphis, kun je het bed gemakkelijk aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Dit is vooral handig voor senioren of mensen die last hebben van rugklachten of andere fysieke ongemakken. Ze kunnen het bed zo instellen dat ze gemakkelijker in en uit bed kunnen stappen. Daarnaast zijn er nog twee voordelen van een elektrische boxspring:

  • Voorkom vochtophopingen door de benen omhoog te leggen.
  • Laat het voeteinde een paar centimeter omhoog komen om minder druk op de onderrug te ervaren, wat vaak leidt tot lage rugpijn.

Gebruiksgemak en comfort 

Naast de fysieke voordelen biedt een elektrisch verstelbare boxspring ook andere voordelen. Het bed is gemakkelijk te bedienen met de afstandsbediening en biedt optimaal comfort. Met slechts een simpele druk op de knop kan het hoofdeinde al omhoog worden gezet. Tegenwoordig zijn er zelfs boxsprings verkrijgbaar met draadloze afstandsbediening of bediening via een smartphone.

Verschillende elektrisch verstelbare bedden 

Bij de meeste tweepersoons elektrisch verstelbare bedden zijn er twee apart bewegende matrassen, zodat elk individu zijn of haar eigen instellingen kan kiezen. Bovendien is er nu de keuze uit bedden met 1, 2 of zelfs 3 motoren. Bij 1-motorige boxsprings kan alleen het hoofdeinde met de afstandsbediening worden versteld, en in sommige gevallen kan het voeteneinde handmatig omhoog worden gebracht. Bij 2-motorige bedden kunnen zowel het hoofd- als het voeteneinde elektrisch worden bediend. In sommige gevallen bieden 3-motorige bedden nog extra verstelmogelijkheden voor het hoofdgedeelte, maar deze zijn nog zeldzaam en daardoor relatief prijzig. 

Zijn er ook nadelen? 

Natuurlijk heeft een elektrische boxspring ook enkele nadelen. Een van de mogelijke nadelen is dat het bed een vrij groot en kolossaal uiterlijk kan hebben. Daarom is het essentieel om zorgvuldig te controleren of het bedformaat goed past bij jouw slaapkamer. Daarnaast is de investering in een elektrisch bed doorgaans iets hoger dan die in een reguliere boxspring. Echter, dit hoeft niet direct als een nadeel gezien te worden, omdat het extra comfort dat je ervaart leidt tot een betere nachtrust. Een elektrische boxspring is geschikt voor iedereen, niet alleen voor mensen die moeite hebben met in- en uitstappen. Iedereen zal profiteren van het extra comfort dat een elektrisch verstelbaar bed biedt.

Ontdek de perfecte boxspring voor jouw ultieme slaapervaring - Verken hier onze collectie!

Laat een reactie achter